ss.mm design

architecture

urbanism 

 

 

We craft the castle that will be a safe and cozy shelter for your family. Every new project is unique, designed with the client in mind. Many students are cash-strapped, nowadays. Nevertheless, their purchasing power is very high.

/

Apartment Building in Aghia Paraskevi

ss.mm design © 2016 • PRIVACY POLICY

ss.mm design © 2016 • PRIVACY POLICY

ss.mm design © 2016 • PRIVACY POLICY

This new construction consists of seven apartments, two of which are two-storied flats. The site is long and narrow and faces a public square.

 

The building is placed along the diagonal axis which materializes as a concrete wall upon which several volumes are attached. That way, all apartments -even at the back- have view to the square and to the landscaped garden of our site.

 

The building is broken into two main volumes, connected through a common staircase, steel and glass, mass. The front volume is kept as low as possible in order to appear as a private house -it belongs to the land owner family- and to allow for the back volume to have better views, ventilation and sunshine.

 

ARCHITECTURAL DESIGN:

SS.MM Design / Savvas Sarafidis, Melpi Maglivera

 

STRUCTURAL DESIGN:

George Τsionis, Structural Eng., Chrysostomos Kokkinos, Structural Eng.

 

MECHANICAL DESIGN:

George Moutoussis, Mechanical Eng.

 

PROJECT LOCATION:

Aghia Paraskevi, Athens, Greece

 

LOT AREA: 685 sq.m.

 

BUILDING AREA: 825 sq.m.

 

DESIGN DATE: 2006

 

CONSTRUCTION DATE: 2008-2011